Są idealne na każdą okazję – na słodkie śniadanie, podwieczorek, na karnawałowe spotkanie z przyjaciółmi czy wieczorny seans filmowy „pod kocykiem”. Lista składników jest krótka, ale najważniejszym elementem jest oczywiście czekolada. Warto wybrać tę najwyższej jakości, dzięki której nasze ciasteczka dadzą nam 100% czekoladowej przyjemności! Continue reading
Category Archives: Odżywianie
Przepis na sernik korzenny z polewą krówkową
Sernik to jedno z najbardziej tradycyjnych ciast na polskich stołach. Istnieje jego wiele wersji – obok klasycznych przepisów, znajdziemy też takie, które wprowadzają różne innowacje. Możesz w tym roku zaskoczyć gości zupełnie nową odsłoną tego smakołyku. Masa serowa z dynią w połączeniu z ciasteczkami korzennymi i polewą z krówek stworzy niezwykle apetyczną kompozycję, której nikt się nie oprze. Continue reading
Przepis na tradycyjny anglosaski eggnog
Boże Narodzenie i Nowy Rok to czas obfitujący w zwyczaje, również te kulinarne. Z przyjemnością co roku przygotowujemy potrawy według tradycyjnych, polskich przepisów przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Warto jednak zajrzeć też na stoły w innych krajach i spróbować nowych smakołyków. Polecamy eggnog – aromatyczny napój na bazie jajek, mleka i korzennych przypraw, którym świąteczne i noworoczne toasty od wieków wznoszą Anglicy i Amerykanie. Continue reading
Sernik w pięć minut – poznaj najszybsze przepisy
Niezapowiedziana wizyta gości? A może po prostu jesteś w ciągłym biegu i nie masz czasu na pracochłonne ciasto, ale chodzi ci po głowie coś słodkiego? Nic prostszego! Skorzystaj z przepisów na błyskawiczny sernik. Nie potrzebujesz żadnych wymyślnych składników – większość prawdopodobnie masz w domu na co dzień. Sprawdź!
Odchudzanie może być smaczne!
Wielu przeciwników tak zwanego zdrowego stylu życia wychodzi z założenia, że największą przeszkodą w osiągnięciu zamierzonych rezultatów i zgubieniu zbędnych kilogramów jest smak potraw. Twierdzą oni bowiem, że posiłki przygotowywane metodami przyjaznymi dla odchudzania są po prostu niesmaczne. Jak jednak pokazuje filozofia tworzenia dań na parze – wcale tak nie musi być!