Jak powstają dania dla najmłodszych?

Comment

Libtech O przemyśle i technologiach
Dania

Kontynuując wątek z zeszłego miesiąca, dziś chciałabym przyjrzeć się pochodzeniu produktów używanych do dań dla maluchów. Znajoma podesłała mi ostatnio link do filmu fabryka gerber. Powiem szczerze, że sporo nowych rzeczy się dowiedziałam.

Każda młoda mama powinna to zobaczyć

Dania dla najmłodszych.

Źródło: male-dziecko.wieszjak.polki.pl.

Proces, w którym powstają dania dla najmłodszych jest długi, rygorystyczny i bardo wymagający. To od tego, co dajemy maluchowi do jedzenia, zależy jego właściwy rozwój. Dlatego warto zajrzeć do mega fabryki (http://www.youtube.com/watch?v=DYPZI2fi2o8) i przyjrzeć się z bliska jak produkowane są dania dla najmłodszych. Z pewnością wiele elementów produkcji będzie zaskoczeniem.

Produkty tylko z ekologicznych upraw

Jabłka.

Źródło: dobrytarto.pl.

Warzywa, owoce, mięso pochodzą z polskich upraw i hodowli. Jabłuszka czy marchewki zamknięte w słoiczku, wyrosły w Polsce, w ekologicznych gospodarstwach.  Gerber współpracuje z rolnikami, którzy stawiają na wysoką jakość produktów i to dzięki nim dania dla najmłodszych są zdrowe. Uprawa oraz zbiór wcale nie są proste, bo znaczenie łatwiej iść na skróty i stosować chemię. W ekologicznych gospodarstwach rolnicy dbają o każdy owoc, obchodzą się z nim bardzo delikatnie, tak, by to co trafia na linię produkcyjną było najwyższej jakości!

Dania dla najmłodszych dostarczają odpowiednich składników

Oczywiście, że nie ma nic lepszego niż domowy obiad! Jednak czy maluszek powie nam  na co ma ochotę? Co by zjadł? Czy jesteśmy w stanie idealnie dopasować porcję do potrzeb dziecka? Niestety nie jest to proste! Dlatego lepszym rozwiązaniem są dania dla najmłodszych. 

Jeśli chcesz samodzielnie przygotowywać maluchowi posiłki, to w pierwszej kolejności znajdź ekologicznego sprzedawcę warzyw i owoców. 

Źródło głównego obrazka: diassislira.com.br.

Dodaj komentarz