Wołowina cenna jak kawior, czyli jedzenie w przyszłości

Comment

Libtech O nauce
Jedzenie w przyszłości

Jakie będzie jedzenie w przyszłości? Z pewnością inne niż teraz. Zapotrzebowanie na żywność w ciągu 40 lat może się podwoić. Mięsa będzie za mało, wołowina będzie rarytasem. Co przewidują futurolodzy?

Jedzenie w przyszłości

Owady

Nowe źródło białka, doceniane przez Azjatów. Smażone karaluchy czy świerszcze dla mieszkańców Kambodży to nic dziwnego. Czy jednak dla nas takie jedzenie w przyszłości będzie do przełknięcia?

Smażone owady.

Źródło: coffeetour.com.vn.

Mięso z probówki

Mięso z in vitro już niebawem może zagościć na naszych stołach. Obecnie naukowcy głowią się nad tym jak nadać mu smak i wygląd naturalnego mięsa.

Jedzenie w przyszłości - mięso z probówki.

Źródło: srbijadanas.net.

Jedzenie w przyszłości z oceanu

Ilość skorupiaków się zmniejsza, ale nadzieją są algi morskie.

Algi morskie.

Źródło: http://naturalus.sveikas.lt.

GMO to przyszłość?

Umożliwia dużą i tanią produkcję żywności.

GMO.

Źródło: http://www.retroradio.hu.

Nie jestem do końca przekona, pozostaję w nadziei, że w przyszłości nie będzie mięsa z probówki.

Źródło głównego obrazka: tahrirnews.com.

Dodaj komentarz